Breaking

Sunday, June 19, 2011

Kacang Panjang Goreng dengan Lobak Asin dan Telur

Kelmarin ada wat lauk sayur ni.... Emm sedap gak!  Rasa lobak Asin sesuai dan sedap bagi aku. Tp tidak ngan anak2 aku.... Mereka kata rasanya pelik dan x sedap langsung.... Apapun ikut citarasa masing2. kalau x suka pilih kacang panjang je.... lobak asin ketepikan..... Biar aku je yg makan.

Inilah resepinya  " Kacang Panjang Goreng dengan Lobak Asin dan Telur"

1 ikat kacang panjang (dlm 10 tangkai) - potong kecil2
1/2 pkt lobak asin - hiris nipis2
2 biji bawang merah - hiris
1 ulas bawang putih - hiris
1  biji cili merah - hiris
1 biji telur
1/2 sudu teh pati ayam (jika suka)
minyak masak secukupnya
garam dan gula secukup rasa.

Cara :

Bawang merah, bawang putih dan cili merah di tumis sehingga kekuningan. Lepas tu masukkan lobak asin dan kacang panjang. Kacau merata.... masukkan telur kacau lagi. Lepas tu masukkan pati ayam. Perasakan dengan  garam dan gula.... Bila  kacang panjang dh agak2 layu  boleh diangkat dan dihidangkan.... so simple je!!!

2 comments:

Lia said...

lama sudah lia tak makan kacang panjang ni.. boleh try nanti resepi akak ni.. ;)

Noor Akma said...

Cuba jgn x cuba....he.he!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...