Breaking

Tuesday, April 10, 2012

Ikan Tenggiri Bakar Sos Lada Hitam

Letih dek berniaga ujing minggu ari tu masih berbaki lagi........... Sebagai surirumah, tanggungjawab terhadap keluarga tetap ditunaikan. Apalagi masaklah!

Tak tau apa nk dimasak..... Godek ajelah peti ais. Jumpa plak ikan tenggiri yg x sempat masak beberapa hari dulu. Al-maklumlah sibuk.......!!!

Kerjakanlah apa yg ada di dapur. At last dah buntu dan x sempat plak nk gi pasar atau kedai.... ini ajelah lauk yg ada... simple mimple gituuuuuuuuuuuuuuuu..............!!!


Bahan2 : 

2 keping ikan tenggiri
1 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu makan sos tiram
1 sudu makan sos lada hitam

Cara2 :

Basuh ikan dan tos hingga kering. Perap ikan dengan semua bahan selama lebih kurang 20 minit. Bakar dalam oven dengan suhu 200C selama 30 minit. 

Lepas tu grilkan sekejap dengan api atas sehingga nampak garing. Hidangkan dengan sayuran yg disukai............

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...