Breaking

Sunday, May 12, 2013

Lempeng Cicah Kuah Kari Semalam

Ini juadah sarapan pagi semalam.... mudah dan senanng, janji kenyang...!!! Xde apa nk dibebelkan kita teruskan dengan melihat gambar dan tengok resepinya....

Layannnnnnnnnnn...... zassssssssss!!!!!


Bahan2 :

Tepung
Air
secubit garam
Sedikit minyak untuk melenser kuali

Cara2 :

Campurkan semua, kecuali minyak. Kepekatan agak2lah.. jangan cair sangat. Panaskan kuali, lenserkan sedikit minyak pada kuali... Bubuh sesenduk adunan, gelek dan lenggangkan adunan dalam kuali. Bila tepi2 adunan nampak x melekat, terbalikkan.. Dah masak.. buat lagi sampai habis.

Dah siap, boleh dihidangkan.... makan dengan kuah kari semalam..... hehe!!!



p/s : Rasa mcm makan capati kt kedai  mamak jer...haisssh!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...