Just Klik!

trendy.... beauty..... anggun.....!

Blog Santai-santai jerrrrrrrr..........!

Wednesday, June 12, 2013

Potato Wedges

Skrg ni kehadiran aku berblog ni mcm biskut... kejap ada, kejap xde...! Apa nk buat ... bila ada masa line atau wifi aku ni buat hal. Selalunye aku pun memang busy manjang  jerr.! Semenjak guna wifi ni line teramat slow sebab ramai kt dlm rumah share wifi sekali....  time lembap tu rasa nk je kucampak wifi tu ke longkang..... hehe..sib baik sabo!

Resepi yg nk aku share ni, mudah jer.... boleh dibuat ngan berbagi cara dan amat sesuai tuk minum petang... anak2 suka sangat!!! Resepi ni aku main redah jer sebenarnyer.... nk cepat!!!


Bahan2 : 

1/2 kg kentang (dlm 6-7 biji kentang sedang)
1/2 cawan tepung gandum
2 sudu teh serbuk lada hitam
Garam secukup rasa
Minyak secukupnya

Cara-cara : 

Kentang di buang kulit dan di potong baji. Rebus kentang separuh masak. Toskan kentang dan gaulkan dengan tepung gandum yg telah dicampurkanserbuk  lada hitam dan garam secukup rasa. Gaul sebati dan goreng dengan minyak panas sehingga keperangan. Dah masak, sedia dihidangkan. Cicah dengan mayonis.... sedapppp!!!


p/s : Juadah minum petang hari minggu yang lepas.... cuti!

Have a nice day! :)

1 comments:

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...