Breaking

Tuesday, February 14, 2012

Cucur Kembong Manis

Ini menu sarapan pagi tadi. Simple dan sangat2 mudah. X payah susah2 dan x banyak bahan.


Bahan2 :

Tepung gandum
Gula
Air suam
Minyak masak
* resepi ni xde sukatan - ikut banyak mana yg nkdibuat. Selalunya aku buat dalam 3 cawan tepung gandum je....

Cara2 :

Gaul semua bahan kecuali minyak masak. Gula cukup sekadar utk memaniskannya aje. Masukkan air cukup2 je. Asal boleh disudu atau dipegang/dijemput  dgn jari dah kira okey. Kalau terlembik boleh tambah tepung lagi.

Goreng terendam dgn minyak yg banyak.  Bila dah kekuningan dan agak garing boleh diangkat. sedia dihidangkan utk minum pagi dan petang.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...