Breaking

Thursday, January 26, 2012

Pucuk Paku Goreng Pedas

Dah lama rasanya x bern3 blog aku ni..... baru seminggu jerrrrrrrrrrr.......... Sibuk ssesangat skrg ni sebab baru bukak opis baru.......... masih bertatih meguruskan tempat niaga baru ni.

Letih..........!!? Letih sesangat...!!!! Ari ni baru free ckit sebab anak tolong gantikan kejap. Dah lama aku makan lauk kedai jerrrrrrr!!! Ari ni aku baru masuk dapur, tp masakan yg simple jer!!!

Lauk kegemaran my hubby ni...... tp susah jugaklah dia nk makan sebab sakit gigi.



Bahan2 :

Seikat pucuk paku
3 biji bawang merah
2 biji bawang putih
1 sudu makan ikan bilis
1 biji cili merah
4 biji cili api
1 sudu makan sos tiram
Air secukupnya
Garam dan gula secukup rasa
Minyak masak sekadar perlu

Cara2 :

Pucuk paku dipotong2 dan dibersihkan. Bawang merah, bawang putih, ikan bilis, cili merah dan cili api ditumbuk lumat.

Tumiskan bahan tumbuk sehingga kekuningan dan berbau wangi. Masukkan pucuk paku. Kacau sebati.

 Masukkan sos tiram dan air. Perasakan dengan garam dan gula. Bila pucuk paku dah elok lembutnya, bolehlah diangkat.

p/s : Sedap dan simple  jer...............!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...