Resepinya dah tentulah aku ambil dari seorg chef terkenal iaitu chef hanieliza.
Ramai dah tahu resepi ni.... dah dikenali ramai..! Tp aku share jugaklah resepi kt cni...
Bahan2 :
10 gram agar-agar serbuk
2 liter air ( 8 cawan air)
2 cawan gula ( boleh kurangkan sikit)
1 tin susu cair
1 tin laici (resepi asal 2 tin)
1 tin susu cair
1 tin laici (resepi asal 2 tin)
Cara2 :
Masukkan agar-agar, air dan gula ke dalam periuk. Larutkan agar-agar dan gula. Padamkan api. Masukkan susu cair dan air laici.
Kacau sebati. Masukkan ke dalam acuan. Buah laici boleh dijadikan hiasan atau nak letak dalam acuan pun boleh.
Bekukan dan sejukkan di dalam peti ais.
p/s : Selain isi dalam mangkuk ni.... aku isi dlm mangkuk2 kecil yg org jual dadih tu.... ckit aku bagi kt kawan2 niaga kt spital... sedap kata diorg!
No comments:
Post a Comment