Breaking

Friday, September 9, 2011

Goreng Tumis Sayur Sawi dan Cendawan


Sayur dan sayur lagi...... berkhasiat!!!  Masakan  aku smlm.........

Dah xtau apa nk tulis..... kini agak busy ckit. Mula balik berniaga di Masjid Negeri ari ni..........!


'Goreng Tumis Sayur Sawi dan Cendawan'


Bahan2 :


1 ikat sawi
1 paket cendawan tiram kelabu
2 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
1 biji cili merah
beberapa ekor ikan bilis
1 sudu makan sos tiram
1/4 sudu kecil pati ayam (jika suka)
1/4 cawan air
minyak masak secukupnya
garam dan gula secukup rasa

Cara2:

Sawi di potong2 dan dibersihkan. Cendawan di siat2 kecil. Bawang merah, bawang putih dihiris halus, Cili  merah dipotong2.  Tumiskan bawang merah, bawang putih, cili api dan ikan bilis. Masukkan sos tiram bersama sawi dan cendawan. Masukkan air dan pati ayam. Masak hingga mendidih. Sesuaikan rasa garam dan  gula. Bolehlah diangkat dan dihidangkan.

P/s : Simple dan sedap!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...