Just Klik!

trendy.... beauty..... anggun.....!

Blog Santai-santai jerrrrrrrr..........!

Wednesday, September 21, 2011

Sambal Budu Sempoi



Ini lagi resepi paling gilerrrrrrrr dan kelakar dari aku. Resepi  yg simple yg boleh dikatakan semua org tau buat. Sesaje je aku nk post n3 ni.....

Ha...ha..ha!  Korang layan ajelahhhhhhhhhhhh...

Makan sodap ni, dapat plak makan dengan ikan bakar dan ulam-ulaman. Kalau xde.... dengan ikan goreng pun boleh.


'Sambal Budu Sempoi'

Bahan2 :

1/2 botol budu
4 biji limau kasturi
5 biji cili api
2 biji bawang merah
1 batang serai
Gula secukup rasa

Cara2 :

Budu diisi kedlm bekas. Masukkan air perahan limau kasturi. Masukkkan juga cili api yg telah dipotong2. Bawang merah dan serai yg telah dihiris letakkan sekali. Masukkan pula gula. X perlu letak garam sebab budu dah masin. Sesuaikan rasanya... dah siap.

p/s : Lebih power kalau makan budu ni guna straw. Sekali suap, sekali sedut.... pergh wa cakap lu...haha! Cara makan macam ni kawan aku org pantai timur yg suggestkan, aku pun x pernah buat.


Have a nice day! :)

2 comments:

Anna Qawina said...

wooo..sedap gilos nih...hehe..

Noor said...

Alahai anna..!! kerja nk mudah je ni!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...