Breaking

Wednesday, July 27, 2011

Kangkung Goreng Pedas Dengan Bebola Ikan


Masak lagi lauk yang simple. Itu je yang mudah .....bzzy xlah sangat.... Cuma pening ckit dengan masalah perniagaan aku ni. Tentang tempat niaga, barang niaga dan segala bagai lagi..... Huh...huh!!! boringnyeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

Apapun n3 ari ni 'Kangkung Goreng Pedas Dengan Bebola Ikan'

Bahan2 :

1 ikat kangkung
1 paket bebola ikan
2 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
2 biji cili api 
2 biji cili merah
beberapa ekor ikan bilis
1/4 drp  seketul pati ayam (jika suka)
1/4 cawan air
minyak masak secukupnya
garam dan gula secukup rasa

Cara2:

Kangkung di potong2 dan dibersihkan. Bebola ikan dibelah dua. Bawang merah, bawang putih cili api, cili merah dan ikan bilis ditumbuk  Tumiskan bahan tumbuk. Masukkan air dan pati ayam. Biar hingga mendidih. Masukkan pula kangkung dan bebola ikan. Masak lagi sehingga kangkung agak2 dah layu. Sesuaikan rasa garam dan gula. Bolehlah diangkat dan dihidangkan.

p/s : Lauk sayur yang sangat simple dan sedap, sebagai lauk sampingan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...