Masakan kali ni adalah 'Sawi Goreng dengan Cendawan'
Bahan2 :
1 ikat sawi
1 keping tauhu
1 ulas bawang putih
2 biji cili api hijau
beberapa ekor ikan bilis
1 sudu makan sos tiram
1/4 sudu kecil pati ayam (jika suka)
1/4 cawan air
minyak masak secukupnya
garam dan gula secukup rasa
Cara2:
Sawi di potong2 dan dibersihkan. Tauhu digoreng dan dipotong dadu. Bawang merah, bawang putih dihiris halus, Cili api dipotong dua. Tumiskan bawang merah, bawang putih, cili api dan ikan bilis. Masukkan sos tiram dan sawi. Masukkan air dan pati ayam. Masukkan juga tauhu. Masak hingga mendidih. Sesuaikan rasa garam dan gula. Bolehlah diangkat dan dihidangkan.
p/s : Lauk sayur yang sangat simple......
No comments:
Post a Comment