Breaking

Tuesday, July 19, 2011

Kobis Panjang Tumis Air



Masak sayur lagi? Hari2 pun masak sayur.....  hari2 makan sayur xpe, kan sayur-sayuran ni berkhasiat. Baik untuk kesihatan... Ini lauk sayur untuk hidangan tengahari semalam daa.....

Inilah dia ..... simple je......'Kobis Panjang Tumis Air'

Bahan2 :

1/4 dari sebiji kobis panjang
2 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
1 biji cili merah
beberapa ekor ikan bilis
1 sudu makan sos tiram
1/4 sudu kecil pati ayam (jika suka)
1/4 cawan air
minyak masak secukupnya
garam dan gula secukup rasa

Cara2:

Kobis panjang  di potong2 dan dibersihkan. Bawang merah, bawang putih dihiris halus, Cili merah dipotong serong.  Tumiskan bawang merah, bawang putih, cili merah dan ikan bilis. Masukkan sos tiram dan kobis panjang. Masukkan air dan pati ayam. Masak hingga mendidih. Sesuaikan rasa garam dan  gula. Bolehlah diangkat dan dihidangkan.

Bye!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...