Breaking

Wednesday, August 24, 2011

Danish Coconut Cookies


Mlm tadi aku mulalah mengukis. Teringin nak makan biskut kelapa. Godek2 resepi.... aku  cuba resepi ni, menjadi dan sedap! Cuma kaler dia x meriah.

Xpelah,  janji rasa dia sedap.... macam rasa biskut dlm tin biru tuuuuuuuuuuu!

Resepi ni aku jumpa kt myresepi.... by Kak Fida

 'Danish Coconut Cookies'

150gm mentega lembut (2/3 cawan)
150 gm tepung gandum (11/4 cawan)
50 gm tepung jagung (1/2 cawan)
50 gm gula castor (1/4 cawan
50 gm kelapa parut kering (1/2 cawan)

Utk hiasan :
sebiji putih telur
Kelapa parut kering secukupnya

Cara 2 :

Satukan kesemua bahan kecuali bahan utk hiasan. Simpan doh dlm peti ais selam 1 jam. X lakuan kaedah ini pun xpe. Bulatkan doh atau terap dengan acuan yg disukai. Sapu atas biskut dengan putih telur dan taburkan kelapa parut kering.

Bakar  pada suhu 150C selama 20 minit atau sehingga kekuningan mengikut kepanasan oven masing-masing. Sejukkan biskut dan simpan dalam bekas kedap udara.

p/s ; Buat cara yg mudah je n sukat pakai cawan... nak detail  rujuk myresepi  yer!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...