Just Klik!

Saturday, August 13, 2011

Puding Tropika 'Fruit Cocktail'

Anak2 suruh aku buat lagi puding laici........... my hubby dibelinya setin setin fruit cocktail.  So, modified ajelah dari puding laici dangdut tu jadi puding ni.

Emmm...... sedap pun puding ni. Anak2 dengan my hubby terlagi2 nak makan puding ni. Lain kali boleh buat lag!!!!!!!

Resepi asal Puding Laici dangdut  dari buku Chef Hanieliza dan blog Hanieliza Cooking 

Kalau nk tengok puding laici ...yg  aku pernah buat klik sini

Modified by me ' Puding Tropika Fruit Cocktail '

Bahan2 :

10 gram agar-agar serbuk
2 liter air
2 cawan gula ( kurangkan sikit)
1 tin susu cair
1 tin tropical fruit coctail
Sedikit perwarna hijau (biar nampak ala2 tropika )  -x taruh pun x pe

Cara2 :

Masukkan agar-agar, air dan gula ke dalam periuk. Larutkan agar-agar dan gula. Padamkan api. Masukkan susu cair dan air laici. Kacau sebati. Masukkan ke dalam acuan. Buah-buahan boleh dijadikan hiasan atau nak letak dalam acuan pun boleh.  Versi aku ni  letakkan je dalam acuan dan bekukan skali. Sejukkan di dalam peti ais.


Have a nice day! :)

2 comments:

Lia said...

sejuk aja tekak klu puding mkn sejuk2 kan.. tmbh lak di bln puasa ni..

Noor said...

Buat... jgn x buat lia.. sedap ni!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...